Njoki u umaku od rajčica za koje će se tražiti tanjur više

Thinkstock
Početak tjedna je, i sasvim je razumljivo ako ste u potrazi za nekim brzim receptom koji će oduševiti vas i vaše mališane. Nakon što isprobate ove njoke, postat će tradicionalni ručak vaše obitelji
Vidi originalni članak

Sočne rajčice pretvaraju se u božanstven umak i spajaju s kremastim njokima. Po želji, jelo možete zaokružiti mozzarellom i parmezanom kako bi još više uživali u brzom i jednostavnom jelu, gotovom u tek nešto više od pola sata. Iskoristite rajčice i uz njihovu pomoć pripremite divan umak za koji će se, uz njoke, tražiti tanjur više.

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 400 g cherry rajčica
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • mozzarella
  • parmezan
  • njoki
  • sol, papar
  • peršin, origano, ružmarin, bosiljak

Priprema:

  1. Na zagrijano maslinovo ulje bacite stabiljke peršina, origana, ružmarina i bosiljka i kuhajte oko pet minuta, dok biljke ne postanu hrskave.
     
  2. Maknite začine i dodajte nasjeckani luk, a zatim i češnjak.
     
  3. Pirjajte dok ne omekšaju.
     
  4. Cherry rajčice narežite na pola i ubacite ih u tavu tako da pritom istisnete i nešto soka.
     
  5. Začinite soli i paprom pa kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.
     
  6. Umiješajte vrhnje za kuhanje.
     
  7. Za to vrijeme skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
     
  8. Kada su gotovi, ocijedite ih i ubacite u umak.
     
  9. Pospite mozzarellom i parmezanom.
     
  10. Zaklopite posudu i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se sir rastopio i pospite začinima po izboru.

Dobar tek! 

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA