Njoki u umaku od rajčica za koje će se tražiti tanjur više
Početak tjedna je, i sasvim je razumljivo ako ste u potrazi za nekim brzim receptom koji će oduševiti vas i vaše mališane. Nakon što isprobate ove njoke, postat će tradicionalni ručak vaše obitelji
Sočne rajčice pretvaraju se u božanstven umak i spajaju s kremastim njokima. Po želji, jelo možete zaokružiti mozzarellom i parmezanom kako bi još više uživali u brzom i jednostavnom jelu, gotovom u tek nešto više od pola sata. Iskoristite rajčice i uz njihovu pomoć pripremite divan umak za koji će se, uz njoke, tražiti tanjur više.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 400 g cherry rajčica
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- mozzarella
- parmezan
- njoki
- sol, papar
- peršin, origano, ružmarin, bosiljak
Priprema:
- Na zagrijano maslinovo ulje bacite stabiljke peršina, origana, ružmarina i bosiljka i kuhajte oko pet minuta, dok biljke ne postanu hrskave.
- Maknite začine i dodajte nasjeckani luk, a zatim i češnjak.
- Pirjajte dok ne omekšaju.
- Cherry rajčice narežite na pola i ubacite ih u tavu tako da pritom istisnete i nešto soka.
- Začinite soli i paprom pa kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.
- Umiješajte vrhnje za kuhanje.
- Za to vrijeme skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
- Kada su gotovi, ocijedite ih i ubacite u umak.
- Pospite mozzarellom i parmezanom.
- Zaklopite posudu i pustite da se kuha još nekoliko minuta kako bi se sir rastopio i pospite začinima po izboru.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr