Mlade nade hrvatskog nogometa

Marko Prpić/PIXSELL
Vaše dijete voli nogomet? Uživa "natjeravati" loptu po parkiću i čini vam se da mu stvarno dobro ide? Možda je vrijeme da se pridruži talentiranim mladićima koje predstavljamo u članku
Vidi originalni članak

to napraviti ako vaše dijete voli i živi za loptu? U Hrvatskoj postoje nogometne škole u kojima se svako dijete može okušati. Osim što dijete tako razvija disciplinu i samokontrolu, ako ima talenta, može postati i buduća nada ovog popularnog sporta, kao osam mladića koje predstavljamo. Jozo Šimunović, Armin Hodžić, Marko Pjaca, Ivan Fiolić, Endri Cekici, Amer Gojak, Ante Ćorić i Dani Olmo dokaz su kako Dinamo ne treba strahovati za budućnost. Zoran Mamić, trener Dinama, pod svojom kontrolom drži osam mladih dragulja, igrača rođenih iza 1. siječnja 1994. godine, pojedince koji za svoje nacionalne selekcije mogu participirati i u U-21 sastavu. Modri u svom kadru imaju čitavu plejadu mladih talenata, a pred vratima prve momčadi je i izvanserijska generacija 1998. godišta. 

Jozo Šimunović (4. kolovoza 1994. - stoper)

Dvadesetogodišnji branič "najstariji" je pripadnik ove skupine mladića u koju pripada isključivo prema godinama. Jozo Šimunović za sada je skupio gotovo 60-ak nastupa u dresu Dinama, među njima i 13 "kapica" na europskoj sceni. Mladi branič uživa veliko povjerenje Zorana Mamića, pa bi i u nastavku sezone mogao biti član udarne postave hrvatskog prvaka. Jozo Šimunović trebao bi u konkurenciji Leandra Sigalija i Jeremyja Taravela imati ozbiljnu minutažu i ovoga proljeća.

Ante Ćorić (14. srpnja 1997. - vezni igrač)

O njemu su već ispričane razne bajke, Ante Ćorić sadašnjost je i budućnost Dinama. Kao i cjelokupnog hrvatskog nogometa. Mladi ofenzivac loptu udara drugačije od drugih, njega je na travnjaku baš užitak gledati. Voli se nadigravati, dizati publiku na noge, a tehnički je već sada najpotkovaniji igrač Dinama. Nažalost, Ante Ćorić ove je zime bio često ozlijeđen, problemi sa gležnjem udaljili su ga od terena u završnici sezone. Ante Ćorić na proljeće će imati pravu minutažu, polagano postajati nositelj u igri Dinama. Jednostavno, Ćorić je predodređen za takvu ulogu.

O ostalim mladim nadama pročitajte više na portalu Goal.com 

Posjeti missMAMA