Zašto je moj muž super-muškarac?

Thinkstock
Povodom Međunarodnog dana muškaraca pozivamo vas da odate priznanje svom partneru i u raspravi na forumu napišete zašto je on 'super-muškarac', na koje vam je sve načine podrška, u kojim situacijama pomislite kako je on super tata vašoj djeci...
Vidi originalni članak

Međunarodni dan muškaraca obilježava se 19. studenog s ciljem skretanja pažnje javnosti na zdravlje muškraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa te isticanje pozitivnih muških uzora. To je također prigoda za isticanje doprinosa muškaraca u zajednici, obitelji, braku i skrbi za djecu. 

Danas samo pozitivno!

Prvi je put ovaj dan obilježen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu i zamišljen je kao dan za promicanje pozitivnih aspekata muškog identiteta, na temelju pretpostavke da "muškarci svih dobi spremnije reagiraju na pozitivne uzore nego na negativne rodne stereotipe." Tijekom proteklih godina, na Međunarodni dan muškaraca organiziraju se seminari, aktivnosti u školama, radijske i televizijske programe, mirne prosvjede i marševe, rasprave, okrugle stolove, dodjele nagrada i umjetničke izvedbe.

Pozivamo i vas da ovom prigodom obratite pažnju na pozitivne osobine svog partnera i da nam u raspravi ispod članka napište zašto je on 'super-muškarac', koji je njegov doprinos u vašoj obitelji, na koje vam je sve načine podrška, u kojim situacijama pomislite kako je on super tata vašoj djeci... 

Pušta li vaš muškarac brkove?

Tijekom cijelog mjeseca studenog, u globalnoj akciji pod imenom Movember, muškarci diljem svijeta puštaju brkove kako bi upozorili na važnost borbe protiv raka prostate i testisa i drugih, primarno muških bolesti. 

Posjeti missMAMA