Viralni crtež podsjetnik je zašto su novopečenim mamama prijateljice potrebnije nego ikad

Instagram/this_mama_doodles/
'Vjerni prijatelj je lijek života'
Vidi originalni članak

Irska ilustratorica i mama, Emma, ​​poznata je na društvenim mrežama pod pseudonimom This mama doodles, a nedavno je nacrtala emotivnu ilustraciju koja je ubrzo postala viralna. U njoj ističe važnost iskrenih ženskih prijateljstva, posebno u trenutcima kada žene dobivaju jednu od najljepših, ali i najtežih uloga u svom životu - ulogu majke. 

Podrška koju je dobila od svojih prijateljica učinila je tu "kataklizmičnu životnu promjenu" lakšom za ilustratoricu Emmu, čak i kada se susretala s brojnim teškim trenutcima na putu do majčinstva. 

Crtež u sebi krije mnogo skrivenih i snažnih poruka. Na njemu se nalazi mama koja nije stigla obrijati noge, još uvijek krvari od poroda, sjedi u toplesu dok doji bebu, pored nje pumpa, a s druge strane je prijateljica koja ju gleda i dodiruje ju pogledom ljubavi. Samo je ona bila tamo. Ona zna koliko ti prvi dani mogu biti teški. Objava je u rekordnom roku prikupila tisuće komentara žena koje označavaju svoje prijateljice i daju im do znanja koliko su zahvalne što ih imaju u svojim životima. 

Autorica je u opisu objasnila da je crtež inspiriran ljepotom, snagom i otpornošću ženskih prijateljstava. "Crtež je nastao u čast svim prijateljicama diljem svijeta koje su se pojavile kada su bile najpotrebnije", napisala je Emma te dodala da je kada je postala mama, izgubila kontakt s nekim prijateljicama, ali da su iskrene, prave prijateljice uvijek bile tu kada ih je trebala. 

"Bilo da sam jecala od boli tijekom dojenja ili slikala ranu od carskog reza koja curi ili jurila za olimpijskim 'puzačem' po podu dnevne sobe, moje predivne prijateljice sjedile su sa mnom, smijale su se sa mnom i pojavile se uvijek kada sam ih zatrebala. Nisu imale čarobni lijek za loše dane, niti su imale odgovore na moja tjeskobna pitanja o majčinstvu, ali su sjedile sa mnom, slušale me kada sam plakala, veselile se sa mnom kada je moje dijete napredovalo i ponudile mi prijeko potreban bijeg u obliku svojih priča iz njihovih vlastitih života. Uvijek sam se divila snazi ​​i izdržljivosti ženskih prijateljstava. Hvala najljepšim prijateljicama koje su bile tu za mene u najmračnijim i najsvjetlijim trenucima posljednjih nekoliko godina", napisala je Emma.

Ovaj crtež samo je podsjetnik na ljepotu i snagu prijateljstva. Svi bismo zajedno trebali zahvaliti našim prijateljicama za svu podršku koju su nam pružile, a zauzvrat možemo podržati nove mame oko nas koje ulaze u potpuno novo poglavlje u svojim životima.

Smijeh je lijek! Majka duhovitim ilustracijama pokazala kako zapravo trudnoća izgleda

Posjeti missMAMA