Stiže sezona alergija i prehlada, evo kako najlakše ublažiti respiratorne probleme

Medikor
Zimski mjeseci sa sobom nose razne prehlade i viroze, a baš kada smo mislili da smo se riješili šmrkavih nosića i kašlja, stiže proljeće koje predstavlja temelj za razne alergije. Zvuči poznato? U liječenju tih simptoma uveliko pomaže inhalator - spas za sve mame u trenucima kad beba ne može dobro disati ili dijete ima bronhitis.
Vidi originalni članak

Inhalatori su medicinski uređaji koji koriste ultrazvučnu metodu ili komprimirani zrak da proizvedu od fiziološke otopine finu maglicu od tisuću čestica. Veličina udahnutih čestica mora biti između 1 i 5 µm kako bi dospjele u pluća. Kod odabira inhalatora važno je znati veličinu čestica jer ako čestice nisu manje od 5 µm, malo je vjerojatno da će dospjeti do pluća gdje mogu biti najučinkovitije.

Za inhaliranje se koristi sterilna fiziološka otopina. Sterilna znači da nema mikroorganizama koji bi mogli uči u organizam inhalacijom. Inhaliranje je potpuno sigurno za malu djecu, čak i novorođenčad. Djeca često oboljevaju od prehlade i kašlja i upravo inhalacije fiziološkom otopinom umiruju djetetove dišne putove, očiste i smiruju sluznicu i mogu ukapati sluz i olakšati njeno izbacivanje. Za male dišne ​​putove djece, male kapljice, posebno su korisne za udisanje.

Inhalatori pomažu i u liječenju kroničnih respiratornih stanja poput cistične fibroze, astme, kroničnog bronhitisa i sinusitisa tako što se lijek jednostavno inhalira (potrebna količina lijeka propisana od strane liječnika pomiješa se sa fiziološkom otopinom u odgovarajućem omjeru).

Kompresorski inhalatori čest su izbor mama iz više razloga. Tehnologija raspršivanja omogućuje maksimalnu iskoristivost lijeka ako se koristi, a snaga kompresora omogućuje postizanje brze inhalacije. Također, uređaj stvara glasan ritmičan zvuk koji može umiriti dijete.

OMRON C28P učinkovito pomaže u liječenju kroničnih respiratornih stanja, kao što su astma i kronična opstruktivna bolest pluća. Osim toga, može pomoći u olakšavanju simptoma kašlja, prehlade i alergija, a najbolje od svega je što ga mogu koristiti i mali i veliki.

Novi C28P je najučinkovitiji Omron inhalator do sada zahvaljujući AVT tehnologiji (Advanced Valve Technology) kojom se sprječava gubitak lijeka za vrijeme udisanja i izdisanja te se time osigurava najbolja iskoristivost lijeka. Namijenjen je za čestu uporabu, a može se koristiti i u ležećem položaju.

S OMRON C28P je kompatibilan i Omronov nosni tuš koji se može kupiti kao dodatni medicinski pribor, čime ovaj inhalator dobiva dodatnu funkcionalnost.

Dodatno, sve informacije o OMRON inhalatorima i odgovore na najčešća pitanja možete pogledati u videu:

Cjelokupnu ponudu inhalatora možete pogledati u Medikor specijaliziranoj prodavaonici, Tratinska 58, Zagreb, u svim ljekarnama ili na web shopu: www.shop-medikor.hr 

Nagradni natječaj ''Osvoji kompresorski inhalator za cijelu obitelj'' je završeno.
Dobitnica je Katja Vrtlar.

Posjeti missMAMA