Otkad sam baka, naučila sam ponekad reći 'ne'

Thinkstock
Unijeli su velike promjene u moj život, osjećam se mladom, emocionalno sam ispunjena. Odnosi u obitelji su skladni tako da sam uključena u sve faze života i odrastanja mojih unučića. Moj sin i snaha su u njihovim životima napravili mjesta i za mene
Vidi originalni članak

U svibnju smo akciju Podijelite priču posvetili bakama i pozvali ih da nam šalju svoje priče o tome kako je to biti baka. Baka Nada Došlić poslala nam je svoju priču, a na dar će dobiti paket Olival proizvoda: Ekstra hidratantnu kremu za dnevnu njegu i Ice gel.

'Najbolja baka na svijetu'

Baka sam troje unučića: Ivan ima 17 godina, Jakov četiri i pol i Katja dvije godine. Oni su moje velike ljubavi, zapravo to je ljubav bez granica.

Kakva sam baka? Ovaj veliki koji će razumjeti pitanje, reći će da sam najbolja baka na svijetu. Često sam mu pričala priče o mojoj baki Stani kako je bila dobra, a on bi tada odgovorio kako sam ja bolja baka od bake Stane. Sjećam se kada smo išli na groblje mom suprugu, kada je unuk imao oko devet godina. Prolazili smo pored spomenika i jedan od crvenkastog mramora ga se očito dojmio pa se zaustavio i rekao mi: "Bako, ovakav spomenik ću ja tebi dati napraviti kada umreš".

Puno je vremena prošlo, a ja tako pamtim te njegove riječi. Ponekad znam učiniti nešto što nisam željela pa ih rasplačem ili razljutim, a sve to i oni znaju učiniti meni. Ali volimo se i brzo zaboravljamo sve nesuglasice.

Uključena u živote svojih unuka

Unijeli su velike promjene u moj život, osjećam se mladom, emocionalno sam ispunjena. Odnosi u obitelji su skladni tako da sam uključena u sve faze života i odrastanja mojih unučića. Moj sin i snaha su u njihovim životima napravili mjesta i za mene. 

S ovim malima provodim dosta vremena u igri, čitanju slikovnica, pričanju priča, često su to priče iz mog djetinjstva, Jakova, 4,5-godišnjaka, to najviše zanima. Odlazimo u parkić ili šetnju. Pomažem roditeljima u čuvanju kada zatreba, u odgoju također. To je trenutno najbitnije 17-godišnjem Ivanu. Nadam se da će nešto od mojih savjeta i zapamtiti. 

Želim im biti podrška i pomoć u svemu. Naučila sam nekad reći i NE. Mojoj djeci sam dala do znanja do kojih fizičkih i psihičkih mogućnosti mogu pomoći. Sretna sam baka, uživam u toj ulozi, nitko me tako ne grli kao oni, posebno malena Katja. Kako obožavam njene zagrljaje, kao mali krpeljić se stisne uz mene i ne pušta me. To je neopisiva sreća. Svakim danom se zahvalim Bogu što ih imam. 

Olival - hrvatska prirodna kozmetika

Olival je hrvatski brand prirodne kozmetike s dvadesetogodišnjom tradicijom. Sve formulacije osmišljava magistra Vlasta Pojatina, a u ponudi se nalazi oko 75 proizvoda za njegu kose, kože i tijela. Iz ponude izdvajamo Ekstra hidratantnu kremu za dnevnu njegu s uljem smilja, namijenjenu normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži lica.  Vlaži, hrani i dubinski njeguje kožu visokokvalitetnim uljima jojobe i pšeničnih klica. Ulja mrkve i matičnjaka toniziraju kožu. Glavna aktivna tvar: eterično ulje smilja potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Brzo se upija, a nakon nanošenja koža je ugodno glatka, svilenkasta i zategnuta. Pratite Olival i na Facebooku!

Pošaljite nam i vi svoju priču!

Posjeti missMAMA