Ne rađajte ljeti ni vikendom

Thinkstock
Dakle, žene moje drage, lijepo rađajte ponedjeljkom i krajem tjedna, u proljeće, jesen i zimu... Po mogućnosti izbjegnite blagdane kao što su Božić, Nova godina, Velika Gospa i slično...
Vidi originalni članak

Zašto "ne rađajte ljeti"? Naravno da pri tome ne mislim kako je vani pakleno vruće, kao što bi mnogi pomislili. To se prvenstveno odnosi na godišnje odmore. Kada znate da ćete dobiti "ljetnu bebu", bilo bi dobro da primjerice pedijatra nađete do 1. srpnja, jer nakon toga, budite uvjereni, nećete imati previše uspjeha. Pogotovo ako živite u naselju, kao mi, u kojemu u ambulanti ne sjedi doktor za djecu. Jesmo li mi pogriješili što se pored svih priprema za dolazak bebe nismo posvetili i pedijatru, da se raspravljati. No, zar ne bi, bez obzira na to, trebalo biti jednostavno naći doktora za svoje dijete imajući u vidu koliko svaki od nas od mjesečno izdvaja za zdravstvo

Zašto "ne vikendom"? Ako je itko bio u bolnici za vikend znat će o čemu pričam. Bolnički hodnici ta dva dana iznenađujuće opustoše, ljudi u bijelom bestragom nestanu. Sjećam se kad smo jednu nedjelju došli na redoviti pregled. Moja do zuba trudna žena i još njih 30-ak. U istoj prostoriji dok jedne čekaju pregled, druge se bore s trudovima. Mislim da je san svake žene koja rađa prvi puta vidjeti onu drugu koju trgaju trudovi i zna da ju to čeka. 

Ovom nepristojnom naslovu dodao bih ".. ni utorkom". Naime, ako je sve u redu s mamom i bebom, one se otpuštaju iz bolnice za tri dana. S time da je dan rođenja nulti. U tom slučaju, kući dolaze u petak. Fantastično, ne može bolje. Taman pred vikend. No, postoji mali problemčić. Patronažne sestre ne rade vikendom. 

Kada prvi puta postanete roditelj, patronažna sestra je ta neka sigurnost koja je u tim trenucima neprocjenjiva jer želite da vam netko pokaže neke osnovne stvarikako pravilno oprati pupak, kako uopće držati svoje dijete, kako dojiti (jer na žalost teško da ćete u bolnici naletjeti na sestru koja će vam to lijepo pokazati). 

Dakle, žene moje drage, lijepo rađajte ponedjeljkom i krajem tjedna, u proljeće, jesen i zimu... Po mogućnosti izbjegnite blagdane kao što su Božić, Nova godina, Velika Gospa i slično... Ne trebam napominjati da sam sarkastičan?

Posjeti missMAMA