Je li moguće biti super mama, a svejedno pronaći koji trenutak vremena za sebe?

Vidi originalni članak

Sve češće u zadnje vrijeme nailazim po bespućima interneta na tekstove o lažnim licima majčinstva serviranima na društvenim mrežama i indirektnim prozivkama svih onih mama koje se usude pokazati online svježe, našminkane i isfenirane pored djeteta. Pa me zanima, zna li se što, je li moguće uživati u majčinstvu i ovjekovječiti lijepe malene momente bez da te netko prozove i osudi na sitne laži, prevare i izvrtanje stvarnosti? Je li moguće biti super mama, a svejedno pronaći koji trenutak vremena za sebe i izaći povremeno iz okvira "majke patnice" koja nema vremena za oprati kosu, naspavati se, uživati u svemu skupa? Je li moguće da djeca nisu po defaultu 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu zapreka za sve ono što je nekad sačinjavalo živote njihovih mama? I u konačnici, je li moguće da se svako roditeljstvo zaista sastoji od dobrih i loših dana, laganih i teških trenutaka, nespavanja ali i uživanja, i da prikazivanje jednog ne znači nužno poricanje drugog lica medalje?

Ja sam nekako u životu od one sorte ljudi koja uvijek računa na ljudski intelekt, pa tako i kad pristupam društvenim mrežama imam povjerenja u ljude s druge strane i ona dva zrna mozga u glavi potrebna da se razumije kako je sve ono servirano online (kako kod mene, tako i kod svih drugih) otprilike 2% nečijeg života. Ako i toliko. Računam i na to da druga strana razumije da svi mi, nebitno bili roditelji ili ne, imamo svoje dobre i loše dane, uspone i padove, dobre i loše trenutke, pa se nerijetko baš ovi prvi nađu u fotoalbumima i po društvenim mrežama, naprosto jer nam je tako možda prirodnije i jer su to oni trenuci koje želimo čuvati i dijeliti okolo. To nipošto ne znači da smo lišeni tuga, težine u životu ili loših dana. Znači samo i jedino da te druge stvari možda nemamo potrebu dijeliti, barem ne tako javno. Zašto ne serviram svoje ožiljke i sinove prljave pelene po bespućima interneta? Vjerujte mi, ne zato što ih nema na vidiku. Ima, još kako!

Na dane samo zahvalim svemiru što smo pronašli dovoljno dobre i kvalitetne pelene kao što su Poopeys pa se sve zadržalo unutar njih... Ali imam li potrebu dijeliti to okolo? Jednostavno nemam. Budem li je osjetila, budite sigurni da će i ti momenti naći put do vas. Hoće li to zadovoljiti široku publiku i hoćemo li onda biti u miru? Naravno da nećemo.
Jer ako serviraš patnju ikakvog tipa na društvenim mrežama, zarađuješ jeftine klikove na patnji. Ako serviraš sreću, lažeš i uljepšavaš stvari. Postoji li neka zlatna sredina? Nažalost, ne postoji, ni zlatna, ni srebrna, niti ikakva sredina koja bi ostavila sve zadovoljnima.

Zato mi oprostite što biram s vama dijeliti nasmijane, lijepe, tople trenutke svog života i majčinstva. Ako sam kome nabila komplekse zbog toga ili ga natjerala da pomisli kako je život bajka, neka mi posebno oprosti. Život nije bajka. Onakav je kakvog ga skrojite vi i sudbina skupa. Majčinstvo pogotovo nije bajka. Puno je dana koji nose podočnjake, brigu, stres, guglanja stvari koje ne želiš guglati, puno je preskočenih obroka, bolnih leđa, pelena u svakoj prostoriji i svakom kutu, umora i manjka vremena za sebe. Ali je puno i sreće, ponosa, uzbuđenja, nježnosti, ljubavi, ljubavi i još malo ljubavi. Iz ovih sedam i pol mjeseci majčinskog staža ti mogu reći kako je majčinstvo istovremeno najteži i najljepši posao na svijetu.

Na vama je da odlučite, bez da ikome objašnjavate ili se zbog svoje odluke ispričavate, na koju od te dvije stvari ćete staviti fokus.

 

Poopeys pelene novi su PEPCO hit proizvod, a pronaći ih možete u tri veličine. Pelene uspješno odgovaraju na sve zahtjeve mama: omogućavaju mališanima maksimalnu slobodu pokreta uz najvišu razinu udobnosti i higijene. Tu je i posebna upijajuća jezgra koja omogućava automatsko upijanje vlage, a prozračni, mekani materijal osigurava prolaz zraka i omogućava koži da diše bez izazivanja iritacija. Sve to prati i zaigran dizajn te uobičajeno povoljna cijena!
Saznajte više na www.pepco.hr

Posjeti missMAMA