Bebivitin projekt "Umjetnost života" nadahnuo tisuće roditelja!

Zlatko Ibrahimović
Projekt je BEBIVITA pokrenula krajem srpnja i prikupila preko tisuću poruka roditelja svojoj djeci u budućnosti što je kiparu Denisu Kraškoviću poslužilo kao inspiracija za djelo koje je u sklopu donacije BEBIVITE Muzeju grada Šibenika u ponedjeljak svečano predstavljeno javnosti.
Vidi originalni članak

„Umjetnost života“ inspirativan je naziv BEBIVITINOG projekta koji je dobio naziv po jednoj od najdragocjenijih umjetnosti –roditeljstvu. Užurbani ritam nam često ne dopušta da želje, poruke i mudrosti prenesemo našim najmilijima, upravo se zato BEBIVITA, odlučila upustiti u pothvat da te poruke budu ovjekovječene u umjetničko djelo i knjigu. 

„BEBIVITA kao proizvođač i marka kvalitetne dječje hrane svakoga dana sudjeluje s brojnim majkama u najvećoj radosti izgradnje sretnog i zdravog djeteta. Upravo zato posebno nam je zadovoljstvo da smo kroz suradnju sa svim roditeljima koji su sudjelovali u našem projektu “Umjetnost života”, kiparom Denisom Kraškovićem te Muzejem grada Šibenika stvorili trajnu umjetničku vrijednost koja je posveta upravo toj ljepoti majčinstva i roditeljstva“, rekla je voditeljica marketinga BEBIVITE gospođa Jasminka Kovačić.

BEBIVITA je omogućila roditeljima da stvore stalnu uspomenu za svoju djecu koja je svoje mjesto pronašla upravo u Šibeniku – gradu djece koji ove godine obilježava 60 godina Međunarodnog dječjeg festivala. Skulptura i knjiga s porukama roditelja donacijom BEBIVITE prelaze u trajno vlasništvo Muzeja grada Šibenika koji će spomenuti rad čuvati kao pokretno kulturno dobro ispred dvorane za povremene izložbe, gdje će svi biti u mogućnosti vidjeti i dotaknuti rad.

„Kao ravnatelju Muzeja grada Šibenika veliko mi je zadovoljstvo bilo surađivati s BEBIVITOM na ovom izuzetno plemenitom projektu. Grad Šibenik, posebice njegov stari dio doživljavam kao grad muzej, a naš Muzej kao muzej za sve. Tako da nam je cilj, uz sva povijesna zbivanja i značajne osobe, ovdje prikazati i našu noviju umjetnost. Zato je projekt BEBIVITE kojim je nama i Šibeniku donirana ova predivna skulptura s predivnom porukom doista hvalevrijedan“, istaknuo je prilikom primopredaje sculpture ravnatelj Muzeja grada Šibenika mr. sci. Željko Krnčević.  

Sam umjetnik Denis Krašković je povodom svečane primopredaje „Morske medvjedice s mladunčetom“ izjavio kako mu je cilj bio obradovati publiku te pružiti joj optimizam, veselje i nadahnuće.''Tema je bilo majčinstvo, odnosno majka i dijete pa mi se idealan učinio prikaz sredozemne medvjedice i njezinog mladunčeta u veličini 2x2 metra. Ideja je bila prikazati mladunče kako silazi u novi život uz podršku majke koja je uz njega te ga pazi. Skulptura će biti i interaktivna pa će se djeca moći s njom zbližiti, odnosno moći će se i penjati po njoj. Također, ima i komponentu očuvanja prirode jer je upravo ova životinja ugrožena vrsta u Jadranu i Mediteranu, a ujedno je to i edukativno za djecu i odrasle.'', opisao je skulpturu akademski kipar Denis Krašković.

BEBIVITA je kroz ovaj projekt progovorila i o važnosti donacija kao neizostavnom dijelu muzejskog akvizicijskog sustava te je pokazala izuzetan senzibilitet za kulturu i moderno umjetničko djelo čime projekt „Umjetnost života“ dobiva na još većem značaju. 

 

Posjeti missMAMA