8 prijedloga za obiteljski odmor u slovenskim toplicama koji će oduševiti djecu

Promo Aquafun Slovenia
Ako ti i tvoja obitelj još niste bili na godišnjem odmoru ili možda planirate njegov drugi dio predlažemo ti odmor u slovenskim toplicima koji će zadovoljiti želje i potrebe svih članova obitelji. Brojni su razlozi zbog kojih vrijedi otići u slovenske toplice, a osim vodenih parkova toliko privlačnih djeci jedan od jačih argumenata je i blizina jer gotovo svaki roditelj zna da djeca i nemaju strpljenja putovati na daleka odredišta.
Vidi originalni članak

Ako ti treba još razloga zašto odabrati Sloveniju za obiteljski odmor prije nego što se bacimo na opisivanje ponude aquafun i vodenih parkova koristan je podatak da se Slovenija već godinama smatra jednom od najsigurnijih država na svijetu te je na petom mjestu na najnovijem Globalnom indeksu mira za 2021. Pored toga na mnogim lokacijama u Sloveniji vidjet ćeš logotip Green & Safe što je znak da zemlja stremi održivom razvoju te je prva država koja je dobila titulu Global Green Destination. Slovenska gastronomska scena prepoznatljiva je po hrani iz organskog uzgoja. Znači, osim zabave tu je i sve što je jednoj mami važno za sigurnost i zdravlje njene obitelji.

Slovenske toplice imaju bogatu ponudu vanjskih i zatvorenih vodenih površina za kupanje u svim godišnjim dobima. Imaju i masažne i terapeutske bazene te vrlo atraktivne vodene parkove s toboganima. Slobodno se može reći da je to raj za djecu i odrasle, a u nekim toplicama postoji i prostor za male bebe s nasutim pijeskom i diskretnim prostorijama za dojenje i prematanje. Uz termalne vode veže su mnoge legende i priče koje iznenađuju odrasle, a kad ih ispričaju animatori u vodenim parkovima oduševljavaju i djecu. Ako si odlučila oduševiti djecu posjetom nekom od vodenih parkova u Sloveniji, donosimo ti prijedloge.

Gusarske pustolovine u Termama Čatež

Raspali dječju maštu i ti i tvoja obitelj provedite odmor kao pravi gusari u Termama Čatež. Prenoćite u atraktivnim malim drvenim bungalovima na vodi u Gusarskom zaljevu. Djeca mogu uživati ​​u avanturama s patuljkom Čatežom, dok se cijela obitelj može zabaviti u Ljetnoj Termalnoj rivijeri s brojnim vodenim atrakcijama.

Odmorite se kao stari Rimljani u Termama Ptuj

Terme Ptuj uređene su kao staro rimsko kupalište. Odrasli mogu uživati u njezi poput starih Rimljana, a djeca svoju energiju mogu usmjeriti prvenstveno na zabavu u vodi. Šareni tobogani nude sve – od vožnje splavima do slobodnog pada i skokova u središnjem dijelu tobogana. Za one koji se tek navikavaju na vodu tu su i sigurni su i mirni bazeni, a okolica Termi Ptuj također je atraktivna za istraživanje. 

Šarm Prekmurja uz rodu Vilija i Terme 3000 Moravske Toplice

U zemlji roda ti i tvoja obitelj uđite u svijet jedinstvenih vodenih i drugih doživljaja u Termama 3000 Moravske Toplice. Nakon naleta adrenalina izazvanog vožnjom na najluđem toboganu Aqualoop i drugim vodenim sadržajima, možete krenuti u istraživanje Prekmurja. Djeca će se zabavljati na igralištu Rode Vilija, dok se odrasli mogu prepustiti maženju svog tijela i nepca, isprobati razne programe vježbanja i sudjelovati u društvenim aktivnostima.

Doživljaji na rubu pohorskih šuma u Termama Zreče

Poseban svijet avantura privlači djecu u Terme Zreče. Osim brčkanja u bazenima, na radionicama će moći izraziti svoju kreativnost, natjecati se u igrama bez granica, tražiti gusarsko blago ili se igrati kauboja i Indijanaca.

Obiteljski doživljaji pod staklenom kupolom u Thermani Laško

Priuštite si obiteljski užitak u vodenim sadržajima ispod pomične staklene kupole Thermane Laško. Dok roditelji uživaju u mednom ili pivskom wellness centru, djeca se mogu družiti s maskotama Vodomčekom i Vodomkom ili osloboditi svoju kreativnu energiju uz brigu animatora. Opušteni i puni energije krenite u virtualnu avanturu i pobrinite se da ljubavna priča između grofa Fridrika II Celjskog i njegove drage Veronike ima sretan završetak.

Zabavne avanture za sve generacije u Dolenjskim Toplicama

Zabavnim doživljajima cijela obitelj može se prepustiti u vodenom parku s četiri divlja tobogana, gusarskim brodom i prijateljskim medvjedićem Tedom s kojim će se poželjeti igrati djeca, a možda i koji roditelj. Ako vas ta vodena zabava potpuno ne iscrpi, navečer možete poslušati gostujuće glazbenike.

Opušten i zabavan odmor na obali u Termama Portorož

Terme Portorož ulažu puno truda u holistički pristup gostima za što bolji osjećaj posjetitelja u vlastitoj koži. To vrijedi i za najmlađe goste koji mogu uživati ​​u pjenušavim kupkama i opuštajućim masažama za laku noć te udisati ljekovitu sol. Ako se pitaš što je sa zabavom, ne brini, za to će se pobrinuti morski heroj Mini-ION koji se bori protiv negativnih iona u zraku i pomaže da dišeš punom plućima. Tu je i igralište te atraktivan i zabavni program.

Još informacija o vodenom parkovima u Sloveniji potraži na ovom linku.

Posjeti missMAMA