Jesenski cheesecake: Torta od bundeve i ABC sira

Promo
Iako se uglavnom koristi za slana predjela ili glavna jela, bundeva je zanimljiv i ukusan odabir i za slatka. Osim što može poslužiti kao jednostavan desert pečena i posuta šećerom i cimetom, od nje možemo raditi i kolače i torte
Vidi originalni članak

Jesen je godišnje doba koje osim predivnih boja nudi i obilje bogatih jesenskih plodova. Od vrganja, bundeva i kestenja, do jabuka, kruški, šljiva i lješnjaka – od slanog do slatkog, jesen je teško ne voljeti. Svi od navedenih plodova ne samo da su ukusni i bogati hranjivim sastojcima koji će vas štititi u sve hladnijim danima, nego i nude bezbroj kombinacija okusa, mirisa i boja.

Osim dobro znanog i šarolikog jesenskog voća, jesen je godišnje doba i netipične voćke – bundeve. Bundeva, tikva ili buča također je jedna od vladarica jesenskog jelovnika, a kako ju god pripremali, bilo da je kuhamo ili pečemo, radimo od nje krem juhu, varivo ili njoke, bundeva može zadovoljiti svako gurmansko nepce.

Iako se uglavnom koristi za slana predjela ili glavna jela, bundeva je zanimljiv i ukusan odabir i za slatka. Osim što može poslužiti kao jednostavan desert kao pečena i posuta šećerom i cimetom, od nje možemo raditi i kolače i torte. Kombinacija bundeve i ABC krem sira u tortama pozitivno iznenađuje sve koji vole slatki zalogaj.

ABC svježi krem sir već se pokazao kao izvrstan prehrambeni proizvod koji zahvaljujući svojim jednostavnim, ali izuzetno kvalitetnim sastojcima - mlijeko, vrhnje i malo morske soli osigurava prijeko potrebne nutrijente.

Donosimo vam prijedlog ukusnog recepta torte od bundeve i ABC sira:

Priprema:

Za podlogu sameljite kekse, dodajte sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa. Bundevu nasjeckajte na kockice i kuhajte dok ne omekša u 3 dcl vode sa šećerom. Izvadite bundeve i nastavite kuhati tekućinu dok se ne reducira u gustu masu. 150 g od kuhanih bundeva zgnječite u pire, a ostatak ostavite za pokrov.

Za nadjev pomiješajte ABC sir s hladnim pireom od bundeve, dodajte jaja i začine. Kremu izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160 °C oko 40 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi. Posložite priređene bundeve po vrhu torte, te prelijte sirupom u koji prethodno umiješajte želatinu. Dobro ohladite i poslužite.

Sastojci:

Podloga
•    150 g integralnih keksa
•    1 žlica smeđeg šećera
•    1,5 žlica otopljenog margarina
•    malo cimeta
•    malo muškatnog oraščića

Nadjev
•    250 g ABC svježeg krem sira
•    400 g bundeva
•    3 dcl vode
•    200 g smeđeg šećera
•    2 jaja
•    malo cimeta
•    malo muškatnog oraščića
•    1 želatin

Posjeti missMAMA