Stručnjakinja priznala da se kao mama ne drži svojih savjeta

Nick Ray/News Syndication/PIXSELL
Kod profesionalne dadilje Kathryn Mewes, koja je u svojim priručnicima i TV showu roditeljima savjetovala da nauče dijete da čeka i samo se smiri, probudili su se majčinski osjećaji pa sada kaže da ne želi da njezina kći mora bilo što čekati
Vidi originalni članak

Kathryn Mewes, profesionalna dadilja i autorica nekoliko priručnika za roditelje, koja je u svom showu "The Three Day Nanny" na britanskom televizijskom programu Channel 4 savjetovala roditelje o odgoju djece, priznala je u intervjuu za Telegraph da sa svojom kćeri Harriet, koju je rodila prije dva i pol mjeseca, ne uspijeva slijediti svoje savjete.

Poznata je po svom strogom pristupu, izjavila je da joj je prije bilo lako roditeljima reći: "Dijete vam je nahranjeno, okupano i pročitali ste mu priču. Ostavite ga da spava, što bi mu još moglo trebati?"

Treba li pustiti dijete da plače i samo se smiri?

No sada priznaje da sama ne bi mogla ostaviti svoju bebu da plače: "Nisam sigurna da bih imala snage ostaviti dijete da plače i ne znam koliko bih dugo izdržala da ne priđem djetetu koje ima temepr tantrum i utješim ga."

Stručnjaci koji nisu roditelji

Kad je i sama postala majka, Kathryn je počela suosjećati s drugim roditeljima"Lako je govoriti roditeljima kako se trebaju ponašati, no sada vidim da se ponekad život tome stane na put."

Opisala je kako se rasplakala u trgovini nakon što je vikala na svoju bebu koja nije prestajala plakati.

Kao mama ne može slijediti stroge savjete kakve je prije davala roditeljima. "Lakše je voditi se logikom ako i sami nemate dijete", objasnila je i napomenula kako i druge poznate stručnjakinje za roditeljstvo, poput Gine Ford i Jo Frost, same nemaju djecu.

Savjeti Gine Ford: Idealan raspored spavanja tijekom dana

"Moj posao je uvijek bio učiti djecu da čekaju, ali ne želim da Harriet mora bilo što čekati", kaže poznata dadilja, koja je priznala i da se pribojava da će je ismijati kao TV dadilju koja ne može izaći na kraj sa svojim djetetom. S druge strane, drugim mamama može biti drago kad vide da se i "stručnjaci" za roditeljstvo bore s istim stvarima kao i one.

Posjeti missMAMA