Ovako stvarno izgledaju mame nakon poroda

Facebook/Danielle Haines
Fotografija mame koja drži svoje novorođenče snimljena je tri dana nakon poroda i prikazuje kako majke stvarno izgledaju. Ulovila je iskren trenutak i postala hit na internetu
Vidi originalni članak

Fotografiju koju je Danielle Haines iz američkog grada Phoenixa postavila na Facebook u studenom 2014., tri dana nakon što je rodila sina Oceana, osvojila je internet. Ali ne zbog ljepote već zbog iskrene poruke koju je poslala. Ne izgledaju sve nove mame savršeno, nisu sve sa smiješkom na licu cijele dane i mnoge se bore s negativnim osjećajima. U statusu ispod fotografije napisala je što je njoj, u tim trenucima, bilo grozno.

Stop cenzuri majčinstva: ovo su stvarna ženska tijela

Nije spavala otkad je dobila trudove, bradavice su joj bile bolne i oštećene, bila je usamljena jer se suprug morao vratiti na posao. Kad joj je sestra došla pomoći, pitala je može li ju fotografirati jer zrači "sirovom ljepotom". Danielle je kasnije je izjavila da joj je drago što je dopustila slikanje. 

Ovo su fotografije stvarnih žena nakon poroda!

Danielle je zamolila mame na Facebooku da i one podijele svoja iskrena iskustva. Reakcija je bila nevjerojatna pa je Danielle otvorila web stranicu na kojoj i vi možete napisati svoju priču: Postpartum conffesion.

Prenosimo vam Daniellinu poruku u cijelosti:

Ovo je moja slika 3 dana poslije poroda. Bila sam toliko sirova, toliko otvorena, bila sam u kaosu. Voljela sam svoju bebu, nedostajao mi njegov tata (taj dan se vratio na posao). Bila sam ljuta na svoju mamu, boljelo me srce zbog mog brata, jer nas je majka napustila i sad sam imala malog dječaka koji izgleda kao on, bradavice su mi bile oštećene i krvarile, mlijeko još nije nadošlo, bebe je postajala stvarno gladna, bila sam tužna jer ljudi ubijaju bebe, namjerno ih ubijaju, nisam spavala otkad su trudovi počeli, nisam znala kako pomaknuti grudi, vagina me boljela od sjedanja dok sam neprestano dojila, pomalo sam gubila razum. Katie je došla i nahranila me jutro kad je fotografija slikana. Možda je i došla dati mi ručak. Zatim je tu večer, Sarah,  jedna od mojih sedmero sestara donijela obiteljsku večeru. Sarah je snimila ovu fotografiju. Ušla je s hranom i rekla: "Bok! Kako si?". Odgovorila sam: "Kaotično".  Razgovarale smo, ona je slušala i rekla: "Osjećala sam se točno kao i ti." Saznanje da je i ona jednom poludjela, pomoglo mi je!!!  Zatim je rekla: "Znam da zvuči ludo, ali imaš li fotoaparat? Izgledaš tako prirodno i prelijepo." Tako mi je drago da sam pristala. Planirala je samo svratiti i ostaviti hranu. Na kraju je ostala puno duže. Trebala sam je. Znala je to. Nazvala sam Rachel, trebala sam i nju. Trebala sam pomoć oko brige i u povezivanju s bebom. Nazvala sam Shell. Trebala sam je da mi kaže da je moje dijete u redu. To je prava postporođajna tuga, mame. Vi koje ste to prošle...hoćete li podijeliti kako ste se osjećale?  

Imala sam čarobni "baby blues". Nije bilo lako, ali sam imala potporu. Podsjetile su me da su i majke prije mene prošle ovaj dio majčinstva i da ću biti dobro.

Posjeti missMAMA