Hrabri zadarski policajac spasio bebu od gušenja

Screenshot Youtube
Policajac Dražen Malčić spasio je desetomjesečnog dječaka koji se počeo gušiti većim komadićem banane. Hrabri Dražen rekao je da zna kroz što je prolazila majka zanijemivši od šoka i straha, jer se sjeća što mu je sve prolazilo kroz glavu dok su mu sinovi bili maleni
Vidi originalni članak

"Nisam ništa mislio jer nisam stigao ništa misliti. Sve se odvijalo u sekundama, barem u mojoj glavi. Instiktivno sam okrenuo bebu naopako te sam mu jednom rukom pritisnuo trbuh, a drugom ga lupio po leđima. Jedanput, ništa. Drugi put, ništa. Već sam počeo vrtjeti u glavi što ću sljedeće napraviti, ali treći put je upalilo! Pjena se pojavila na ustima i dijete je prodisalo i počelo plakati", rekao prometni policajac Dražen Malčić (43) koji je od gušenja spasio desetomjesečnu bebu.

Podijelite ovaj video: bebi može spasiti život!

Hrabri policajac Malčić obavljao je očevid prometne nezgode u blizini. Do policijskog kombija dotrčala je djevojka i pozvala ga upomoć, rekavši da se dijete guši. 

 

Malo veći komadić banane

"Mislio sam da je upalo u more i već sam se spremao skočiti. No, onda sam ugledao mladu majku kako u naručju drži bebu, sva u šoku, trese se i plače. Ona je hranila sina na klupici uz more, a dijete je progutalo malo veći komadić banane koji mu je zapeo u grlu. Uzeo sam prestravljenoj majci dijete iz ruku i obavio Heimlichov zahvat. Kad je komadić voća ispao iz dušnika i dijete se stabliziralo i smirilo, pitao sam majku je li u stanju držati bebu. Još je bila potresena, ali je rekla da može primiti bebu. Vratio sam joj u naručaj malog plavog dečkića kojem sam zaboravio ime", priča odvažni policajac.

Znate li što napraviti ako se dijete počne gušiti komadićem hrane?

Pitao je mladu majku, kaže, treba li nju i dječačića odvesti liječniku ili nazvati nekog da dođe po njih, ali je rekla da nema potrebe te zahvalila na svemu. Dražen je potom otišao i završio očevid koji je prekinuo, a nakon što je i to obavio, opet se vratio do majke i djeteta.

Majka zanijemila od straha

"I dalje su sjedili su na klupici, a majka me uvjeravala da im nikakva pomoć više nije potrebna pa sam otišao svojim poslom",  kazao nam je snalažljivi Dražen koji je bebi bez razmišljanja spasio život. Dodao je da točno zna kroz što je prolazila majka zanijemivši od šoka i straha, jer se dobro sjeća što mu je sve prolazilo kroz glavu dok su mu sinovi, sada stari 18 i 21 godinu, bili maleni.

Zadarski policajci već godinama pokazuju svoju spremnost i veliko srce u skladu s aktualnim natpisom na autobilima “Sigurnost i povjerenje”.

Cijeli članak pročirtajte na portalu 24sata

Posjeti missMAMA