Biste li dojili dijete svoje prijateljice?

Thinkstock
Nakon emisije u kojoj se raspravljalo o dojenju djeteta druge žene, Whoopi Goldberg izazvala je burne reakcije zbog nepromišljenog komentara o dojenju
Vidi originalni članak

Whoopi Goldberg, komičarka, glumica i jedna od voditeljica na The View izazvala je burne reakcije zbog komentara o dojenju. U emisiji se raspravljalo o dvije mame iz Connecticuta koje pomažu jedna drugoj u dojenju svojih 19-mjesečnih mališana, tj. ponekad doje dijete od one druge.

Whoopine sugovornice u studiju reagirale su različito, neke su rekle da bi dojile dijete od bliske prijateljice, dok su druge bile skeptične. Jedna je komentirala da joj nije ugodna pomisao da njenu dojku siše tuđe dijete, pogotovo zato jer djeca iz priloga imaju skoro dvije godine i mogu hodati, a imaju i zube i mogu gristi.

No najviše pozornosti izazvao je Whoopin komentar o zubima: "Ako su dovoljni stari da imaju zube, onda ih se više ne mora dojiti". Njen komentar izazvao je pljesak od dijela publike, ali je i zasmetao mnogim majkama.

Naime, PopSugar piše da bebama mogu rasti zubići već od trećeg mjeseca života, a isključivo dojenje preporučuje se do šestog mjeseca, pa je komentar ove komičarke bio prilično nepromišljen.

Inače, 2009. godine svjetski mediji prenijeli su fotografije glumice Salme Hayek koja je u Africi dojila bebu čija majka nije imala mlijeka. 

Biste li dojili dijete druge žene? Napišite nam u komentarima!

Posjeti missMAMA